Könyvek és kávé

Ekkor:

Egy kedves barátom mondta egyszer, miután segített – az egyik – költözködésünknél, hogy

a házi könyvtárhoz letelepült életforma kell.

Minden bizonnyal igaza volt, de nem tudunk elképzelni olyan otthont, ahol nem a könyveink vesznek körül. Életem során ez a nyolcadik albérletem (kb. 10 év alatt), a feleségemmel eddig négyben laktunk együtt, ez annyiból érdekes, hogy ő sem kevés könyvet hozott a házasságba. Rutinosan el is tettünk néhány strapabíróbb dobozt, ha majd egyszer megint menni kell.

Talán többet tudnánk spórolni, ha nem akarnánk a számunkra fontos könyveket a polcainkon tudni. De lehet, amúgy is elmenne az a pénz. Sokszor megkérdezik – főleg diákok, amikor szerenád idején bebámulnak -, hogy olvastam-e mindet. Teljesen logikus és jogos érdeklődés, szerencsére mondhatom, hogy Anna szakkönyveit leszámítva a javát már igen.

Szerencsésen találkozott a gyűjtőszenvedélyemmel az olvasás. Nem gyűjtök persze minden sorozatot, csak szeretem, ha a kedvenceim ott sorakoznak. Ilyen például Márquez, Krasznahorkai vagy Pratchett. Utóbbinak végre sikerült megvennem a hiányzó kötetét, a Kaszást a Halál-sorozatból. (kb 6-8 éve várok rá, hogy újranyomják)

Egyébként könyvet nem is adok szívesen kölcsön. (Nagy ritkán teszek kivételt.) Nagyon szívtelenül hangzik, persze, de viszket az agyam, ha nincsenek a helyükön. Radnóti jut erről eszembe, találó cetlit fogalmazott meg erről.

09-01

Ma is sikeres volt a belvárosi túra, az előbb említett könyvsorozat tagján kívül megvettem még Bartis Attila új regényét is, bár egyelőre kényszerítem magam, hogy ne olvassam. Említettem már egy bejegyzésben, hogy A nyugalom után fél éven át írtam egy regényt napi rendszerességgel, most ez nem hiányzik, jól esik a pihenés. De már nagyon hívogat. (Elolvastam a hátoldalán az ajánlót, azóta bajban vagyok.)

20160205_134319És nem utolsó sorban ittam egy nagyon finom Latte XL kávét kókuszos-mandulás tejből a Budapest Baristas kávézóban. Nem a reklám helye, de időnként tényleg jól esik bemenni oda, mindig nagyon kedvesek és mindig finom a kávé.

Most megyek Bartist olvasni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s