Kritika, vélemény, interjú

A Befogad és kitaszít című regényemről:

http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu

“Nagyon tetszik a könyv, a mondanivalója, a stílusa. Nem a megszokott, hanem egyedi, különleges. Milyen furcsa is az élet, azt mondják nincsenek véletlenek és talán igazuk is van.”

http://csillagporkonyvesblog.blogspot.hu

“Szeretném, ha minél többen követnék a példámat, és elolvasnák Bence és Noémi történetét és maguk is megbizonyosodnának róla, hogy ez egy különleges és jó könyv. Azt még ki kell emelnem, hogy a főszereplőkön kívül voltak mellékszereplők is természetesen. Nagyon bírtam Noémi fogorvos apukáját, és legjobb barátját, Márkot. A mellékszereplők még színesebbé és teljesebbé tették számomra a könyvet.”

https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu

Mi kell egy szerelemhez? Hogy megtaláljuk azt az embert, aki kiegészít, és önmagunk lehetünk mellette. Ez olyan személyeknek, mint Bence és Noémi nem a legkönnyebb.

http://bookranahn.blogspot.hu/

“Hatalmas hatással volt rám ez a történet, rég fogott már meg annyira könyv, hogy egy szuszra végezzem ki. (Természetesen ehhez az is hozzájárult, hogy  nem kellett sok idő az elolvasásához.) Egy nem mindennapi szerelmi történet, ahol talán nem is a szerelem a lényeg, hanem a belső jellemek és az az óriási fejlődés.”

http://elfeledettkonyvek.blogspot.hu/

“A könyv több tanulsággal is büszkélkedhet, talán az egész egy nagy tanulság. Többek között az, hogy mindenkinek van párja a világban. Még a legelcseszettebbeknek is. A könyv hordoz némi társadalomkritikát is, főként a beilleszkedésről, és arról, milyen is másnak lenni. Nem feltétlen ilyen magasságokban, mint a két főszereplő de igenis rengeteg ember, főként fiatal éli úgy életét, hogy mások előtt álarcot hordva igyekszik eltakarni, ki is ő valójában, mert a társadalom nem fogadná el, ha őszinte életet élne. “


A csillagos égig című regényemről

https://www.irodalmijelen.hu/

Muth Ágota Gizella kritikája:

“Rojik Tamás könyve nem recept a huszonéveseknek, csak egy lehetséges életút és példa felvillantása – szép példa. A regény nyelve egyszerű és természetes, üdvözlendő, hogy a ma oly divatos durva kifejezéseket csak a szereplők nyelvi jellemzésére alkalmazza. A fiatal, jó megfigyelő és jó tollú írónak ez a második megjelent kötete.”

https:\\www.ambroozia.hu

Tóth Szabina kritikája:

“Egy pozitív történet, minden szomorúságával együtt felfelé ívelő, boldog hétköznapok. Éppen annyira realisztikus, amennyire csodákkal teli. A véletlenek élnek és közöttünk tevékenykednek. Arra várnak, hogy észrevegyük őket és foglalkozzunk velük.”

https://www.helikon.ro/

Anyós ex machina – MĂRCUȚIU-RÁCZ DÓRA fülszövege.

Nyomtatásban: XXVIII. ÉVFOLYAM 2017. 22. (732.) SZÁM – NOVEMBER 25.

https://konyvesmas.blogspot.hu

“A cselekmény hátterében reálisan látjuk a magyar valóság különböző apró szeletkéit, a lomtalanítástól kezdve az ulti-partikon át egészen a vasárnapi ebédekig. Szerettem ezekről olvasni, mert számomra is jelentenek valamit, és általuk sokkal könnyebben bele tudtam simulni a történetbe. Az is pozitívum számomra, hogy a keserédes, nyomasztó gondolatok és események megfelelő arányban szerepelnek. Sokszor éreztem úgy, hogy húz lefelé a történet hangulata, de mindig éppen időben jött egy olyan feloldás, ami után fellélegezhettem, mégsem tette nyálassá vagy bugyutává a cselekményt

https://csillagporkonyvesblog.blogspot.hu

“Ha szeretnél egy életszerű könyvet olvasni, bátran ajánlom neked a Csillagos égig-et, nem fogsz csalódni.”

http://bookranahn.blogspot.hu/

“Azoknak mindenképp ajánlom, akik szeretik a nem átlagos hétköznapi történeteket, vagy valami újra vágynak. Egy őszi teázós estére tökéletes, gyorsan el lehet merülni benne, már az elején magával ragad. Könnyed hangneme és remek karakterei teszik még vonzóbbá, na meg a gyönyörű borítója 🙂 . Ha valami különöset szeretnél, mindenképp olvasd el. Ígérem, nem bánod meg! ;)”


Interjú:

https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu

Nekem valószínűleg egészen mást jelent ez a szöveg, mint másoknak. Négy éven át volt velem a történet, mielőtt ténylegesen, kötetként letehettem, amíg van olvasó, akinek ez egy „egyéjszakás kaland”. Hogy erre képes ez a regény, azt nagyon szeretem.

 

Reklámok