Magamról

DSCF4149PS

1988. február 22-én születtem Kecskeméten. Édesanyám gyógypedagógus, édesapám vállalkozó. Békés, szép gyermekkorom volt, rengeteg könyv között nőttem fel, a saját életemet sem tudom elképzelni zsúfolt könyvespolcok nélkül, amiken a kedvenc köteteim állnak.

Kecskeméten éltem 18 éves koromig, nyolcosztályos gimnáziumba jártam (Bányai Júlia Gimnázium), itt kezdtem el prózát írni. A verseim szokásos kamaszsorok voltak, 16 évesen írtam az első novellámat (A csavar címmel). A magyartanárom látott benne fantáziát, elküldette velem egy országos versenyre, nem reméltem sokat. Akkor harmadik lettem, amitől hatalmas kedvet és erőt kaptam, rengeteget írtam, a következő évben ugyanezt a versenyt meg is nyertem. Hatalmas élmény volt.

2006 őszén a Szegedi Tudományegyetemen kezdtem tanulni magyar szakon, majd felvettem a történelmet. Az egyetem alatt kezdtem publikálni előbb a Szegedi Egyetem, majd a Szabad Ötletek című lapokban.

2010-ben költöztem Budapestre, az ELTE mesterképzésén tanultam magyar és történelem szakos tanárnak. Ekkor már egy éve nem írtam egy betűt sem, és ez további egy éven át folytatódott, csak egy kósza novellám jelent meg, egy versenyre született, a közönségdíjat el is vitte. (Az eskü címmel azóta újra megjelent.)

2011 nyarán ismertem meg a feleségemet, a vele való kapcsolat teljesen megváltoztatta az életemet. Újra éreztem, ami az íráshoz kell, ömleni kezdett belőlem a szó, azóta több mint egy tucat novellám megjelent és négy regényt fejeztem be. A Hagofia egy sci-fi utópia, az Újnautilus oldalán el lehet olvasni, folytatásokban jelent meg. Jelenleg a harmadik kötet (az első szóra sem érdemes, a Hagofia a második) kiadónál van, Befogad és kitaszít címmel fog megjelenni hamarosan. A negyedik, legfrissebb regényem pedig egyelőre pihen, várja a saját idejét.

Közben befejeztem az egyetemet, 2013 februárja óta tanítok Budapesten.

2015 augusztusában volt az esküvőnk, életem egyik legszebb napja volt.

Én – főleg az írás miatt, ami sok időt és energiát elemészt, de megéri – lassan haladok olyan dolgokkal, ami másoknak talán elemi fontosságú. De minden évben tudatosan tanulok valami újat. 2015 például a jogsim éve volt. Van, akinek ez 16 évesen már egyértelmű, nekem sokáig eszembe sem jutott.

A gimi alatt rockzenész is voltam, de erre már ki emlékszik. A basszusgitár azért még megvan.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s